Lijstweergave
- 1160 juli 25
-
Hendrik II (van Leez), bisschop van Luik, stelt de abt en de broeders van Mariënweerd vrij van elke tiend en heffing door zijn dienaren op het goed Pisla (te Mill), waar zij de mis mogen opdragen en de broeders begraven, en wijst de ziekenzalving toe aan de deken.
- (1160 juli 25 - 1170)
-
Filips, aartsdiaken van Sint-Lambert te Luik en deken van Sint-Pieter te Keulen, bevestigt Robert, abt, en het convent van Mariënweerd in het bezit van het goed Pisla (te Mill) zoals verleend door Hendrik II (van Leez), bisschop van Luik.
- 1181 (maart 9 - 31)
-
Boudewijn, bisschop van Utrecht, bevestigt op verzoek van Nicolaas, abt van Sint-Truiden, Rudolf, bisschop van Luik, en Godfried, proost van Tiel, de abdij in het bezit van de kerk van Aalburg met de daaraan verbonden inkomsten.
- (1183 december 25 -) 1184 (september 23)
-
Nicolaas, abt van Sint-Truiden, schenkt aan Reimboud, kamenier van Boudewijn, bisschop van Utrecht, een jaargeld van twee mark uit de goederen van de kerk te Aalburg.
- 1235 oktober 23
-
Jan II, bisschop van Luik, draagt de deken van het Sint-Pauluskapittel te Luik op om de inkomsten vast te stellen van de pastoors die de kerken van het Sint-Bartholomeuskapittel te Luik bedienen en de zielzorg hebben, waarbij het overschot van deze inkomsten zal toevallen aan de residerende kanunniken van het Sint-Bartholomeuskapittel.
- 1236 (maart 29 - 1237 april 18)
-
De deken van het Sint-Pauluskapittel te Luik stelt, conform het mandaat van de bisschop van Luik d.d. 1235 oktober 23, de inkomsten vast van de pastoors van zeven kerken waarvan het Sint-Bartholomeuskapittel te Luik het presentatierecht bezit en bepaalt dat de kapitteldeken recht heeft op de eerste van de rijkere kerken die vacant komt. Indien eerst een van de minder rijke kerken vacant komt, krijgt hij hiervan zolang een aanvulling van twintig mud spelt op zijn prebende naast zijn feodum te Duizel.
- (1230 maart 10 – 1238 april 1)
-
Jan II, bisschop van Luik, beveelt Daniel, deken, en meester Reinier, kanunnik van Tongeren, een onderzoek in te stellen naar het kapittel van Kortessem. (Deperditum)
- 1237 april 18 - 1238 april 3
-
Otto, deken van het Sint-Pauluskapittel te Luik, meldt aan Jan, bisschop van Luik, dat hij conform diens mandaat d.d. 1235 oktober 23, de inkomsten vastgesteld heeft van de pastoors van de kerken die toebehoren aan het Sint-Bartholomeuskapittel te Luik alsmede de uitbreiding van de dekenale prebende en verzoekt hem deze regeling te bekrachtigen met zijn zegel.
- (1238 april 2 – 1238 juli 20)
-
De deken van de domkerk te Luik geeft na het overlijden van Jan II, bisschop van Luik, opdracht aan Daniel, deken, en meester Reinier, kanunnik van Tongeren, om een onderzoek in te stellen naar het kapittel van Kortessem. (Deperditum)
- 1238 juli 21
-
Daniel, deken, en meester Reinier, kanunnik van Tongeren, stellen nieuwe statuten vast voor het kapittel van Kortessem, bevestigen onder meer de schenking van de kerken van Kortessem, Wintershoven, Kuttekoven, Son, Strijp en Nuenen, met hun patronaatsrecht aan het kapittel door Dirk III, heer van Altena, en bepalen de inkomsten van eerdergenoemde kerken.